Este adevărat că uneori o clipă poate lua unui om tot ce a agonisit o viață întreagă. Acesta este cazul unei mame care împreună cu cei trei copii ai săi trece prin momente dramatice, după ce apartamentul lor, situat la demisolul unui bloc din capitală, a fost cuprins de flăcări şi cele două încăperi au fost distruse cu repeziciune, lăsându-i doar cu hainele de pe ei. Cînd a avut loc tragedia, femeia cu copii nu erau acasă, însă toate obiectele posedate: îmbrăcămintea, încălțămintea, lenjeria, rechizitele, cărțile au fost mistuite de flăcări.

Elena Olăraș, o doamnă în vîrstă de 30 de ani și copiii săi locuiau de un an și jumătate în apartamentul cu 2 camere (de 32 metri pătrați) din strada Crângului nr. 2, primit de la SEL, unde era angajată în calitate de măturătoare. Din păcate, locuința primită fiind una temporară, odată cu investirea în funcție a altui director, ea a fost somată de către acesta să părăsească imobilul.IMG_0087

Pentru a evita o asemenea situație, femeia a mers acum două zile la Primăria capitalei, unde a depus o cerere, în speranța că i se va emite un ordin ca să poată sta în continuare în acea locuință.

Nenorocirea s-a abătut asupra lor pe 21 iunie, iar pagubele sunt considerabile. Femeia susține că la mijloc a fost o persoană cu intenții rele care a dat foc apartamentului și povesteşte, cu lacrimi în ochi, cum a rămas fără toată avuţia agonisită de-o viaţă: „Am constatat că din apartament lipseau câteva lucruri, un set de cratițe bune, un set de cuțite, cercei, toată mâncarea din frigider a fost luată. Am indicii care mă fac să cred că au intrat și apoi au dat foc. Bănuiesc că e o vecină de-a mea cu care am intrat în conflict din cauza că băiatul ei: o bate mereu pe fetița mea. Am tăcut o perioadă dar nu demult le-am făcut observație și ne-am certat. Probabil că așa s-a răzbunat pe mine. Am rămas numai cu ce aveam pe noi. A ars tot.”  În dimineața zilei de 27 iunie, lucrurile dispărute din casa Elenei au fost găsite la gunoi.IMG_01031

Pompierii au altă opinie asupra incidentului, ei considerînd că incendiul a  avut loc din cauza unui scurtcircuit, explicat prin faptul că doamna utiliza lumina în comun cu un vecin, căruia îi achita lunar pentru cantitatea de energie electrică consumată.

La moment, femeia se află în concediu de îngrijire a copilului, dar intenționa, din luna august, atunci când îl va da și pe cel mic la grădiniță, să înceapă din nou lucrul, pentru că îi este greu să crească trei copiii din îndemnizația pe care o primește, de 1155 lei. Întrebată dacă are parte de susținere din partea soțului, aceasta a mărturisit că nu era căsătorită, tatăl copiilor săi fiind o fire violentă, care recent s-a retras la țară, în   satul Cubolta, r. Sângerei și nu are bani să își ajute copiii.

Deși este o perioadă grea pentru ea,  Elena e convinsă că va trebui să lupte pentru binele copiilor săi. „Chiar dacă nu mai avem nici măcar mâncare, ştiu că trebuie să am grijă de ei, să îi ajut să crească mari. E foarte greu acum, dar nu renunţ! Vreau ca toţi copiii mei să aibă condiții, să meargă la şcoală, să fie învăţaţi. E cel mai important. Acum, e ca şi cum pornim totul de la zero”, a spus femeia, hotărâtă să nu se dea bătută.IMG_0115

Ajutorul nu întîrziat să apară, chiar femeia a mărturisit:  „Eu plângeam așa de tare când am văzut în ce stare am găsit apartamentul, iar un bărbat care trecea pe alături m-a auzit și a intrat să vadă ce s-a întâmplat. Când a înțeles cât de grea e situația în care ne aflăm s-a oferit să ne facă reparație gratis, mi-a spus că va lucra seara după servici, câte 2-3 ore, doar să fac rost de materialele necesare”.

Bărbatul a întocmit o listă:

  • 10 saci de amestec uscat pentru construcţii pe bază de ipsos
  • 5 fâșii din gips-carton pentru tavan
  • profile metalice pentru montarea fîșiilor
  • 3 căldări de vopsea albă (30 litri)

 

Menționăm că cei trei copii ai Elenei au întîi de toate  nevoie de haine, pături, cearșafuri, mîncare, încălțăminte:

  • Natalia (8 ani) – mărimea 30
  • Ana (3 ani) – mărimea 24
  • Mihăiță ( 1,6 ani) – mărimea 22

Fie că e vorba de materiale de construcții, haine, încălțăminte sau rechizite pentru școală sau grădniță, această familie poate fi ajutată pentru ca viața acestora să își reia cursul normal.

Persoanele care doresc să ofere sprijinul lor familiei Olăraș, pot lua legătura directă cu Elena, la nr. de telefon 068-352-901.

Adresa și Date bancare:

Adresa la care locuiește femeia – str. Cringului nr. 2, Chisinau.
B.C. Mobiasbancă-Group Societe Generale S.A.
2259710SV71150107100 (LEI)
2259710SV71150377100 (EURO)
cod personal 2001044332412
Beneficiar: Reuleț Aurelia
Pentru transferuri din străinătate:
IBAN: MD22MO2259ASV71150377100 (EURO)
BC MOBIASBANCA – Group Societe Generale S.A., Moldova, BIC: MOBBMD22XXX.
Beneficiar: Reuleț Aurelia

Să oferim speranță celor care au pierdut-o și putere pentru a merge înainte.

 

sursa: thewoman.md

Autor: Surujiu Eugenia

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.