Pe 30 decembrie 2016, în Monitorul Oficial va fi publicată legea cu privire la instituirea și funcționarea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

Agenția este creată în subordinea Parlamentului și va soluționa contestațiile formulate în cadrul procedurilor de achiziții publice. Aceasta va avea 15 angajați, dintre care 7 vor avea statut de consilieri pentru soluționarea contestațiilor.

Atât directorul general și cel adjunct, cât și consilierii vor fi numiți de Legislativ, cu votul majorității, pe un termen de 7 ani fără posibilitatea de a reînnoi mandatul.

Directorul general și cel adjunct vor avea salariul lunar de 9 585 lei și, respectiv, de 8 775 lei. Cei șapte consilieri vor primi un salariu de 8 100 de lei, iar ceilalți angajați vor fi remunerați conform legii cu privire la sistemul de salarizare a funcţionarilor publici.

Hotărârea privind instituirea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016.

 

Sursa: bani.md

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.