Parisul lansează un apel către toți „Paris-cultivatorii” dornici de a crea un oraș mai verde până în anul 2020, prin intermediul hărții „Obiectiv 100 hectare”.

47 de spații au fost puse la dispoziție de primăria Parisului pentru a crește plante și legume pe acoperișurile clădirilor. Câteva dintre aceste locuri sunt: acoperișul Operei Bastille, hipodromul din Vincennes, sala de concert Bercy, centrul medical al Regiei Transport din Paris. Astfel, grădinarii, agricultorii, antreprenorii, arhitectorii, peisagiștii se pot implica în acest proiect depunând dosarele până la 4 iulie. Câștigătorii vor putea implementa ideile către finele anului.

Cf2cKGGWEAEnKer

Parcelele vor fi administrate prin diverse tehnici de cultură: acvaponie (sistem integrat recirculant format din iaz, pești și soclu pentru creșterea plantelor, formând un ecosistem în care deșeurile unora devin resurse pentru celelalte), hidroponie (metodă de cultivare a plantelor direct în apă), permacultură (o modalitate de proiectare a sistemelor agricole perene bazată pe imitarea relațiilor din ecosistemele naturale), cultivarea la tavă, ciupercării, etc.

Scopul acțiunii „Paris-culteurs” încadrează obiectivele: dezvoltarea conceptului biodiversității, asigurarea orașului cu mai multe spații verzi, lupta împotriva încălzirii globale, ameliorarea calității aerului, confortului termic și acustic al clădirilor, evoluarea esteticii arhitecturii pariziene.

Sursă: cgconcept.be, promotime.md

Autor: Ostroman Iuliana

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.