Ieri, 24 ianuarie, aflându-se la evenimentele consacrate celor 10 ani de la semnarea Acordului de înfrățire între municipiile Iași și Chișinău, Silvia Radu, primarul interimar de Chișinău, a declarat că nimeni nu poate nega legătura de sânge dintre moldoveni și români. Acordul  a fost semnat la data de 31 ianuarie 2012 și prevedea înfrățirea a 10 localități din municipiile Chișinău și Iași.

,,Suntem în anul Centenarului Marii Uniri. Chiar dacă acum suntem două state, nimeni nu poate nega legătura de sânge dintre noi” , a menționat Silvia Radu.

În baza acordurilor de colaborare autoritățile administrațiilor publice locale ale acestor localități urmau să aibă posibilitatea de a beneficia de schimb de informații și experiență în diverse domenii, cum ar fi: administrația publică locală, educație, cultură, comerț, industrie, agricultură, medicină, turism etc.

Pentru a realiza obiectivele prezentului acord, în cadrul evenimentului, a survenit o propunere din partea primarului interimar de Chișinău:

,,Pentru a oferi un ajutor concret turiștilor din cele două țări, care vor ca în anul Centenarului să viziteze Chișinăul sau Iașiul, ar fi util dacă am lansa un  program în parteneriat, ca cetăţenii din Iaşi şi din Chişinău să poată vizita gratuit muzeele din cele două localităţi. Cetăţenii din Iaşi să primească gratuitate în Chişinău şi invers. Moldovenii să poată vizita frumoasele muzee din Iaşi, fără a mai plăti taxă de intrare. Este un gest simbolic, ce poate ajuta însă la promovarea turistică şi la înţelegerea mai bună atât a punctelor comune, cât şi a realităţilor cotidiene” a stipulat Silvia Radu.

Articol de Alex Palega

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.