Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) face un apel public să fie susținută ideea de a restabili denumirea istorică a străzii în numele Regelui Mihai.

„Numele Regelui Mihai, trecut în eternitate pe 5 decembrie 2017, este strâns legat de istoria Basarabiei şi a Chişinăului.

Fostul suveran al României a vizitat în mai multe rânduri orașul nostru, iar pentru meritele sale, una dintre străzile centrale ale Chişinăului a fost denumită, în perioada interbelică, în cinstea sa (Marele Voievod Mihai, actuala Serghei Lazo).

Până la sfârşitul vieţii a păstrat o legătură sinceră cu Basarabia şi basarabenii”, motivează PAS.

„Este de datoria noastră să păstrăm în memoria colectivă numele Regelui Mihai, care a fost un simbol al luptei pentru restabilirea dreptăţii, al luptei pentru libertate şi democraţie”, a afirmat președinta partidului, Maia Sandu.

Image result for regele mihai 1

La 5 decembrie 2017, Regele Mihai I s-a stins din viață la vârsta de 96 de ani. Acesta a fost ultimul suveran al României. După decesul Majestăţii Sale, moştenitor la tronul Casei Regale este Alteţa Sa Regală Margareta.

Ambasada României la Chișinău a deschis ieri o Carte de Condoleanțe în memoria Regelui Mihai.

Comentarii

comentează

Written by Popov Aneta

Cărți, pisici, seriale și ceai verde <3 Există o mie de motive în această lume pentru a fi fericit, îți rămâne doar să le găsești !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.