A fost lansată o nouă petiţie, prin care se solicită Primăriei municipiului Chişinău să facă publice proiectul și soluțiile propuse pentru renovarea bl. Ștefan cel Mare și Sfînt și asigurarea transparenței cheltuirii banilor publici pentru aceste lucrări.

Iniţiatorii petiţiei sunt Victor Chironda (activist civic, Preşedintele Centrului pentru Politici Europene) şi Sergiu Tofilat (activist civic, expert independent în energetică şi în economie).

Problemele de credibilitate, lipsa de transparență şi carențele de calitate sunt câteva constatări ai membrilor grupului de iniţiativă.

„Având în vedere faptul că finanțarea lucrărilor este asigurată de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, iar Banca Europeană de Investiții și Fondul Special de Energie Verde, sub formă de împrumut (credit) oferit Primăriei Municipiului Chișinău, asigură efectuarea lucrărilor ce țin de reînnoirea rețelelor de alimentare cu apă, canalizare, energie termică și a echipamentelor de organizare a traficului  ce se finanțează de bugetul municipal, considerăm că opinia publică și cetățenii orașului Chișinău sunt în drept să aibă acces și să cunoască toată informația despre acest proiect.” menţionează aceştia.

Cei care doresc să semneze petiţia respectivă sunt aşteptaţi mâine în Scuarul Cehov între orele 16:00 și 17:00.

UPDATE: Colectarea semnăturilor va continua și în perioada 4-7 martie la aceleași ore.

 

 

 

foto: chisinau.md

 

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.