Pe parcursul acestei săptămâni, ca urmare a efectuării lucrărilor de reparație a bulevardului central al capitalei, PMAN va fi închisă. Piața va fi eliberată pentru schimbarea stratului de asfalt al acesteia. Informația a fost emisă de către șeful Direcției Transport și Căi de Comunicații, Igor Gamrețchi.

„Se vor face ședințe la fața locului și se va depăși și această chestiune. Se vor găsi soluții. Reparația trebuie făcută. Pot avea loc strămutări, chestiuni temporare. În cazul în care este dorință, soluție se găsește”, a declarat Dorin Chirtoacă.

DSC_5228-586x319
pc: independent.md

Despre redirecționarea transportului după blocarea PMAN, Igor Gamrețchi, însă, nu a vorbit.

De astfel, autoritatea publică a avertizat că urmează să fie tăiați 280 de arbori din cei peste 2 000, cu excepția copacilor bătrâni și a celora care au un diametru mare.

„S-a ajuns de la 400 la 280, iar acum merge numărul în jos. Discuțiile sunt de câțiva ani de zile. Bulevardul trebuie reparat”, a punctat primarul.

Amintim că construcția bulevardului face parte din planul proiectului „Chișinău – Drumuri urbane”, care a fost finanțat de către Banca Europeană de Investiții. Proiectul prevede și efectuarea unor lucpri pe strada Negruzzi, Vasile Alecsandri, Tighina, 31 August și Alexandru cel Bun.

Surse: agora.md, locals.md, independent.md

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.