În fiecare an, Piaţa Marii Adunări Naţionale este gazda Pomului de Crăciun. Anul acesta, bradul are o istorie deosebită.

Anul trecut, pomul de Crăciun nu a fost instalat în PMAN, din cauza protestelor. Locul acestuia a fost în preajma Arcului de Triumf. În 2016, bradul îşi ia revanşa.

În 2016, pomul are 17 metri, 37 de ani şi costă 15 000 de lei. Pentru prima dată suma nu va fi achitată de primarie, ci de un om de afaceri care nu vrea să-şi dezvăluie identitatea. Cu economia făcută, primăria spune că va achiziţiona globuri noi.

Bradul creştea în curtea unor locătari ai satului Vasieni, raionul Ialoveni. Proprietarii au decis să taie pomul pentru că exista pericolul, să le fie avariat acoperişul.

Gospodina casei spune că îi este greu să se despartă de brad, deoarece este ca un membru al familiei.
„L-am filmat sincer să vă spun de azi dimineaţa. M-am sculat şi l-am filmat, şi l-am fotografiat ca mi-i foarte greu. Sunt o fire emotivă.”, zice proprietara, ne comunică ProTV.

„Feciorii urcau pe acoperiş, apoi în brad şi puneau ghirlanda. Ei se chinuiai, eu retrăiam de jos. Se vedea şi de pe dealurie astea ale noastre şi de fiecare dată era o bucurie şi pentru familie si pentru consăteni.” adaugă Viorica Iosip, propietara pomului.

Pe 27 noiembrie, bradul a fost împodobit cu ghirlande. Astăzi, 28 noiembrie, a primit şi jucăriile. Inaugurarea oficială urmează să fie pe 1 decembrie.

 

 

 

Sursă FOTO : ProTV

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.