Petru Popovici are 90 de ani, lucrează cu contract de muncă și ne oferă un superb exemplu de ambiție, dar și o prețioasă lecție de viață.

Încă în putere, moș Petru nu vrea nici în ruptul capului să stea acasă și să se bucure de pensie. Muncește în calitate de măturător la Centrul Tehnico-Criminalistic din capitală, în trecut fosta Școală de cadeți, acolo unde timp de 40 de ani a fost profesor de geografie și director.

Cu un zâmbet larg, cu o inimă deschisă, stânjenit şi mulțumit că i-a bătut cineva la uşă… Așa i-a întâlnit moș Petru Popovici, cel mai în vârstă angajat din Moldova pe reporterii de la thewoman.md. Spune cu mândrie că a muncit alături de halterofilul Tudor Casapu, poetul Grigore Vieru, fostul ministru al Economiei, Andrei Cheptene ş.a, și pentru toți anii munciți, statul i-a oferit o pensie de numai 103 lei. Abia după zece ani, un fost elev l-a ajutat să-și primească pensia binemeritată.

“Acum primesc aproape 2000 de lei. Mă mulțumesc cu strictul necesar, deși au fost unii care au râs de mine… Se uitau că fostul director al școlii strânge hârtiile… Dar ce să fac, nu pot sta acasă fără să fac nimic. Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat mai mult decât am dorit. Sunt bogat pentru că sunt sănătos”, ne-a declarat moș Petru.

Niciodată nu s-a plâns pe viață şi nu i-a fost rușine să muncească. Susține că viața poate evolua diferit şi trebuie să ne acomodăm în funcție de circumstanțe.

Hotărât să nu se dea bătut, moș Petru își doreşte să prindă suta de ani la fel de sănătos și în putere pentru a putea munci, căci stagnarea ar fi o pedeapsă prea mare pentru el.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.