Ca urmare a deciziei administraţiei ÎM „Regia Transport Electric Chişinău” de a majora preţul abonamentului de călătorie cu troleibuzul pentru persoanele fizice şi juridice, începând cu data de 1 februarie, Primăria municipiului Chişinău a făcut publică lista nouă de prețuri.

Începând cu data de 1 februarie anul curent, RTEC a stabilit următoarele preţuri pentru abonamentele de călătorie:
–       Abonament lunar pentru persoane fizice – 200 lei (preţ vechi 180 lei);
–       Abonament semilunar pentru persoane fizice – 110 lei (preţ vechi 100 lei);
–       Abonament lunar pentru agenţii economici – 320 lei (preţ vechi 300 lei);

Se va majora tariful doar la abonamentul pentru persoanele fizice şi juridice. Abonamentele pentru elevi, studenţi, pensionari şi alte pături socialmente vulnerabile va rămâne la tariful vechi – a declarat pentru Sputnik directorul Regiei Transport Electric Chişinău (RTEC), Gheorghe Morgoci.

Directorul RTEC dă asigurări că preţul la biletul de călătorie cu troleibuzul va rămâne 2 lei, iar o majorare ulterioară nu se prevede.

Hotărârea de modificare a preţului  abonamentului de călătorie în troleibuz se argumentează prin majorarea tarifelor pentru energia electrică.

Primăria municipiului Chişinău va iniţia verificări pentru a stabili în ce măsură este justificată din punct de vedere juridic şi economic o asemenea decizie, iar RTEC urmează să prezinte argumente suplimentare în acest sens. În cazul lipsei argumentelor concludente, Primăria  îşi rezervă dreptul de a revizui decizia administraţiei RTEC.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.