Salarii decente pentru angajaţii Primăriei Chişinău şi optimizarea a patru direcţii. Asta îşi propun să realizeze aleşii locali, după ce Consiliul Municipal Chişinău (CMC) va accepta reorganizarea instituţiei. Declaraţia a fost făcută de către primarul interimar al capitalei, Silvia Radu, care a spus că multe funcţii din cadrul instituției se suprapun, fapt ce le permite angajaților să paseze responsabilităţile, transmite trm.md.

„Primăria are o sumedenie de direcţii şi secţii care se suprapun, lucrează în paralel. Problemele se transmit de la o direcţie la alta, fără a fi rezolvate pe parcursul mai multor ani. Nimeni nu ştie clar până unde este responsabilitatea fiecăruia. Trebuie să încercăm să introducem sisteme noi de gestiune, moderne, care există în toată lumea, și care ne vor da posibilitatea să avem o gestiune mai transparentă” – a declarat Silvia Radu.

Actualmente Primăriei i se supun 18 subdiviziuni, cu un efectiv de 213 unităţi, cinci preturi de sector şi 14 direcţii generale. În total sunt angajați 758 de funcţionari publici şi 152 persoane în serviciul tehnic.

Primarul Generel Interimar susține că odată cu reorganizarea Primăriei salariile funcţionarilor vor creşte, iar fenomenul corupţiei în instituţie se va diminua.

Structura autorităţilor administraţiei  publice locale a fost aprobată de către CMC în anul 2006, iar de atunci nu au mai fost făcute schimbări.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.