Ieri, 30 aprilie, proiectul „Orașul Meu” împreună cu un grup de experţi în domeniu- Sergiu Tofiat, Victor Chironda, Serge Kino şi alţii, au organizat o conferinţă de presă pe tema: Primăria sabotează proiectul Transportului Public Noaptea.

Tema conferinţei de presă a venit din cauza lipsei de seriozitate, de implicare şi cu atât mai mult de colaborare a Primăriei şi a celor de la Regia Transport Electric cu grupul de iniţiativă.

Conferința de presă pe marginea proiectului Transport public n…Opinia grupului de inițiativă referitor la introducerea transportului public nocturn în Chișinău exprimat la conferința noastră de presă de azi.Conferința integrală o puteți privi aici: https://www.privesc.eu/arhiva/66325

Posted by ORAȘUL MEU #orasulmeu on Wednesday, 30 March 2016

Fiind lipsiţi de susţinere, am decis să comunicăm celor peste 10.000 de oameni care au semnat petiţia şi celorlați locuitori ai oraşului prin prisma presei despre toate beţele în roate care ni se pun pentru a stopa implementarea acestui proiect.

Am avut 2 întrevederi cu reprezentanţii Regiei Transport Electric, care insistă pe deschiderea unor rute nocturne în regim de testare, în baza unei dispoziţii semnate de viceprimarul Nistor Grozavu.  RTEC a demonstrat o atitudine iresponsabilă şi negativă faţă de proiect, nu au studiat solicitările expuse în petiţie şi încearcă să discrediteze proiectul. Mai mult, avem motive întemeiate să considerăm că nici măcar nu au citit petiția, după cum la întrevederi încercau să ne convingă că avem 5 000 de semnături, apoi că am inclus în petiție condiția introducerii transportului nocturn în regim de testare, ceea ce nu corespunde adevărului ș.a.m.d.

Mai mult decât atât, şeful Regiei Transport Electric, domnul Gheorghe Morgoci a aflat locul şi ora conferinţei de presă şi a venit la Primărie chiar dacă nu a fost invitat de către noi din motiv că la conferinţa anterioară nu a confirmat prezenţa şi a venit la final de comunicat, invocând toate motivele existente. Astăzi, domnul în cauză a întrerupt prezentarea noastră din aceleași considerente neclare şi a declarat că vrea să se expună pentru ca „toată lumea să ştie dreptatea”. Ulterior domnul în cauză a dezminţit prin declaraţiile sale toate cele spuse anterior și toate deciziile luate de către dumnealui în colaborare cu project-managerul RTEC, Andrei Postică, care ne-a declarat că „avem păreri diametral opuse” şi că sub nici o formă nu ne vor oferi datele necesare pentru Studiul de Fezabilitate. Domnul Morgoci nu a binevoit să asiste la întreaga conferinţă, să ne asculte încă o dată solicitarea şi să se expună cu părerea. Este evident faptul că dumnealui a fost interesat doar în a oferi declaraţie publică care să-l pună în bun vizor şi să ascundă posibilile fraude sau fărădelegi ce se află în spatele RTEC.

Conferința de presă pe marginea proiectului Transport public n…O retrospecție la tot ce s-a întâmplat după depunerea celor 10 000 de semnături și de ce suntem nevoiți să luptăm cu funcționarii din RTEC. Round 2. Fight.

Posted by Adrian Plesca on Wednesday, 30 March 2016

O altă explicaţie logică nu vedem atunci când ni se spune că costul per km este de 16 lei 70 bani, pe când niște calcule elementare ar aduce la iveală alte cifre,  că prestarea acestor servicii nu este rentabilă şi că dacă nu mergem conform planului lor, atunci ei nu sunt dispuşi să ne răspundă la nici o solicitare. Odată ce într-un mod absolut ipocrit și lipsit de bun simț a aruncat câteva replici și s-a ridicat de la masă și a plecat, este evident faptul că autoritățile vor să saboteze acest proiect.

În vedrea celor petrecute, Orașul Meu solicită Consiliului Municipal efectuarea caietului de sarcini pentru studiul de fezabilitate, lansarea unui tender pentru selectarea consultantului care va desfăşura studiul de fezabilitate, dar şi organizarea unui audit la Regia Transport Electric, pentru a cunoaşte care sunt cheltuielile reale şi care nu sunt justificate. De ani buni Curtea de Conturi afirmă că banii din RTEC nu sunt cheltuiți eficient, însă, nimeni nu a venit cu nici o schimbare, situația înrăutățindu-se chiar.

În concluzie am vrea să spunem că suntem profund indignați de dezinteresul total din partea autorităților locale de a ne susține, cel puțin, nemaivorbind de faptul că  opun rezistență vădită încercării noastre de a rezolva o problemă viabilă a orașului.

Întreaga conferință de presă o puteți viziona pe privesc.eu (link)

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.