Activistul civic, Victor Chironda, a anunțatieri, 5 octombrie, într-o postare pe facebook, că proiectul privind Scuarul Ghibu din centrul capitalei, care trebuia să fie renovat, a fost respins de către Consiliul Național al Monumentelor Istorice. 

download

„Cu detalii despre acțiunile noastre de mai departe voi reveni mai târziu. Noi nu ne vom opri aici și nici o clădire pe teritoriul acestui scuar nu va apărea”, a anunțat activistul.

Anterior, activistul civic, care face parte din grupul de inițiativă pentru amenajarea scuarului Ghibu, a declarat că Muzeul de Artă ar fi insistat totuși ca scuarul să fie tranformat în depozit. Victor Chironda, citat de Unimedia,  a spus că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis o scrisoare prin care a solicitat CMC-ului să reîntoarcă decizia din 2015 prin care Scuarul Onisifor Ghibu era cedat Muzeului Național de Artă al Moldovei pentru construcția unui depozit.

Din aceste motive, activistul civic a solicitat „examinarea publică a subiectului și argumentarea votului dat de fiecare dintre membri”. În caz contrar, grupul de inițiativă va ataca în judecată decizia Consiliului Național al Monumentelor.

sursa: Unimedia

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.