În perioada 18-20 aprilie,Primăria Municipiului Chișinău în parteneriat cu Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor și Ambasada Franței în Moldova, au organizat expoziția ”Urbanism și arhitectură” în cadrul Forumului ”Urbanismul și Dezvoltarea durabilă a Chișinăului”, scrie Diez.

În cadrul expoziției au fost prezentate 16 proiecte. Locul 1 a fost obținut de un grup de arhitecți care au realizat un proiect de amenajare a unei zone pietonale pe strada 31 august. Un alt proiect inedit prezentat în cadrul concursului, a fost amenajarea zonei adiacente Circului.

Autorii proiectului spun că nu pot fi aplicate soluții eficiente dacă nu este privită problema din ansamblu. Potrivit acestora, cea mai bună soluție ar fi reorganizarea zonei verzi de lângă circ, astfel încât să formeze un lac antropic, încojurat de spațiu verde care ar limita construcția necontrolată a clădirilor.

De asemenea, terase cu zone verzi ar putea fi amenajate și în direcția bisericii Sf.Constantin și Elena, unde o nouă amenajare ar pune în valoare biserica ca edificiu istoric.

Concurs_Plansa_4

Cei 4 arhitecți au prezentat etapele de intervenție principale privind reorganizarea zonei adiacente Circului :
circ3

Reamenajarea zonei verzi de lângă circ ar putea întâmpina anumite impedimente, precum presiunea agenților imobiliari, neglijența sau costurile ridicate, degradarea spațiului public din Chișinău, nefuncționalitatea Circului de Stat, precum și construcțiile ilegale din zonă.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.