În cel mult trei săptămâni, microbuzele de linie vor avea același itinerar ca troleibuzele, la intersecția străzilor Calea Basarabiei și Ismail. Asta înseamnă că microbuzele nu vor vira la sensul giratoriu, pentru a ajunge la benzinăria ce se află vizavi de Gara de Nord, ci vor circula înainte. În acest sens, maxi-taxiurile și troleibuzele vor avea o stație de așteptare unică, anunță realitatea.md.

 

Propunerea vine din partea primarului Dorin Chirtoacă, potrivit căruia problema există de câțiva ani, însă nu a fost luată nicio decizie în acest sens. Edilul capitalei s-a arătat nemulțumit de faptul că oamenii sunt nevoiți să stea pe marginea drumului, lângă benzinărie, pentru a opri un microbuz.

”Troleibuzele merg de la strada Vadul lui Vodă spre strada Ismail, nu fac virare la dreapta sau la stânga, microbuzele însă merg pe cerc. Noi propunem ca microbuzele să meargă drept, fără să vireze la sensurile giratorii. Să scoatem oamenii din locul improvizat unde se opresc microbuzele și să-i aducem la stația de așteptare”, a precizat Chirtoacă.

În acest context, vor fi modificate itinerarele unor microbuze, iar stația de așteptare va fi unică pentru troleibuze și microbuze.

În felul acesta, o să fie o singură stație, nu una pentru troleibuze și alta pentru microbuze, care se găsește practic în mijlocul sensului giratoriu. Oamenii stau pe jumătate de metru sub gard lângă benzinărie de ani de zile. Stau în ploaie, în drum și îi calcă mașinile. Înțeleg că e suprapunere, dar așa e mai bine”, a adăugat primarul.

Propunerea urmează a fi analizată de Pretura Râșcani, pentru ca problema să fie rezolvată în cel mult trei săptămâni.

 

sursa

foto

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.