Potrivit datelor statistice în perioada ianuarie-septembrie 2015, s-a redus numărul autorizațiilor de constricție eliberate cu aproximativ 6%. Cea mai mare scădere se înregistrează în mediul urban.

În ianuarie-septembrie 2015, au fost eliberate 3323 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, în scădere cu 6,3% faţă de ianuarie-septembrie 2014, potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, notează Agora.

Din volumul total al autorizaţiilor de construire a clădirilor 1919 le-au revenit clădirilor rezidenţiale (sau 57,7% din total), din care 1851 au  fost eliberate  pentru case de locuit individuale, ceea ce constituie 96,5% din numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale.

Autorizaţii de construire eliberate pe regiuni de dezvoltare

regiuni

 

În ianuarie-septembrie 2015 numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădirile rezidenţiale a scăzut cu 133 unităţi, iar pentru clădirile nerezidenţiale cu 92 unităţi sau fiind în descreştere cu 6,5% respectiv 6,1% faţă de perioada respectivă a anului precedent.
În municipiul Chişinău s-au înregistrat scăderi a numărului autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădirile rezidenţiale (cu 24 unităţi). 

Din numărul total al autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri, în mediul urban au fost eliberate 1867 autorizaţii iar în mediul rural 1456, sau în scădere faţă de nivelul înregistrat în perioada similară a anului precedent respectiv cu 150 unităţi şi 75 unităţi.

Experții imobiliari remarcă aici faptul că mulți dezvoltatori s-au concentrate pe proiectele care nu au fost finisate în anii precedenți. Totodată inițierea de noi proiecte mari este frânată de situația economic dificilă.

foto: wikimapia

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.