Luni, 14 noiembrie 2016, în cadrul iHub a avut loc o sesiune de dezbateri pe tema: Lucrările de reparație și reabilitare a drumurilor din municipiul Chișinău, organizată de membrii Centrului de Analiză Expert-Grup în parteneriat cu orasulmeu.md.

În cadrul dezbaterilor s-a discutat una dintre cele mai importante probleme ale capitalei: cum decurg lucrările de reparație a drumurilor din capitală. Membrii Expert-Grup au reușit să evidențieze un set de probleme privind efectuarea achizițiilor și lacunele ce țin de organizarea și executarea lucrărilor.

Toate aceste ”nereguli” au fost incluse într-un raport care a fost prezentat la masa rotundă ”Prezentarea rezultatelor monitorizării lucrărilor de reparație și reabilitare a drumurilor din mun. Chișinău”, marți, 15 noiembrie la Regency.

Monitorizarea achizițiilor publice s-a întemeiat pe studierea a 7 proiecte de infrastructură rutieră din municipiu, și anume reabilitarea străzilor A.Russo, Prigoreni, Ion Dumeniuc, Humulești, V.Alecsandri și bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și C. Negruzzi.

Care sunt cele mai ”anevoioase” drumuri conform taximetriștilor? Cum se i-au deciziile privind achizițiile publice? Cât a costat pachetul de reabilitare a drumurilor respective? Ce acțiuni au fost întreprinse la fiecare etapă de achiziție? Ce nereguli au fost depistate în cadrul lucrărilor de reparație și reabilitare? Toate aceste aspecte vor fi dezvoltate într-un set de articole separate pe care orasulmeu.md în parteneriat cu ONG-ul Expert-Grup își propune să le aducă la cunoștința publicului larg.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.