Consiliul Municipal Chișinău a împuternicit-o pe Silvia Radu, primar interimar, să negocieze unele aspecte ale contractului de împrumut BERD/BEI pentru implementarea proiectului de eficiență energetică și izolarea termică a instituțiilor publice și a blocurilor locative din Municipiul Chișinău.

Primarul interimar este împuternicit să negocieze termenul de realizare a contractului, comisionul unic de vărsământ, taxa de angajament, procentul de rambursare anticipată și procentul de rambursare pentru întârzierea de plăți.

Din ianuarie 2018 vor fi organizate achizițiile publice și vor fi selectate primele clădiri care vor beneficia de termoizolare. Prioritate vor avea edificiile care găzduiesc grădinițe, școli sau spitale.

Proiectul „Eficienţa energetică şi izolarea termică a clădirilor publice, dar şi a blocurilor din sectorul rezidenţial din municipiul Chişinău” are un buget 25 de milioane de euro. 20 de milioane de euro constituie împrumutul oferit de BERD şi BEI, iar 5 milioane de euro este partea de grant.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.