În noaptea de 24 septembrie, la ora 2:11, în regiunea Vrancea s-a produs un seism la 80 km adâncime, cu magnitudinea de 6,1 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimțit la Chișinău cu o intensitate între 5.0 și 5.5 și a reprezentat o experiență deosebită pentru locuitorii capitalei. 

maxresdefault
În aceeași zi, primarul municipiului – Dorin Chirtoacă, a convocat ședința Comisiei Municipale pentru situații excepționale, unde a fost evaluată starea de după seism și s-au discutat măsurile care  urmau a fi întreprinse de serviciile de profil.

tumblr_nbfe2uscw21rgx4v4o1_500
Conform informațiilor prezentate de preturile de sector, primăriile localităților suburbane, dar și de departamentele specializate, nu s-au înregistrat pagube materiale, alunecări de teren sau sinistrați. În sectorul Botanica, la grădinița de copii nr. 89, s-a surpat podeaua în una din camerele de zi și s-a fisurat un perete din compartimentul de distribuție electrică, iar la liceul „Iulia Hașdeu” s-a atestat o fisură de perete într-o clasă de studii. Sunt înregistrate 15 cazuri de acest tip pe teritoriul întregului municipiu.

Menționăm că seismul din 24 septembrie este cel mai puternic înregistrat în ultimii 26 de ani.

Autor: Bebea Cătălina – Maria

 

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.