Chişinăul poate părea un oraş sumbru şi pasiv, însă lucrurile nu stau chiar aşa. În oraş există o varietate de creaţii graffiti ce dau culoare şi animează oraşul.

Creativitatea iese la suprafaţă sub orice formă şi dimensiune. Dorinţa de manifest determină tinerii să-şi expună lumea interioară pe pereţii goi pentru a promova  un mesaj, a schimba aspectul estetic a regiunii respective sau pentru a face artă.

10415652_647479162006728_5854536070564794433_n

Graffiti-ul este răspândit în întreaga lume, existând la momentul dat nume notorii ca Jean-Michel Basquiat (SUA ), Banksy (Anglia), Invader (Franţa), Zephyr ( SUA).

Mai mult sau mai puţin, Chişinăul devinde împânzit de graffiti. Pentru a produce un desen reuşit, artista Izzy Izvne, unica moldoveancă care a reuşit să ajungă în top 100  artişti graffiti europeni, ne recomandă citeva tips-uri:

  1. Pentru început, e nevoie să faci o schiţă a desenului.
  2. Peretele trebuie ales corect.
  3. Vopsea calitativă.
  4. Trebuie să ai abilitatea de a reda experienţa dobândită prin desen.
  5.  Muzică bună în căşti, timp favorabil şi o bună dispoziţie.

După cum foarte multe lucrări din Street-Art sunt ascunse pe pereții din toate sectoarele Chișinăului, noi nu le putem găsi, dar, dacă vezi vreun perete vopsit frumos pe lângă casa/oficiul tău, dă-ne o poză pe orasulmeu.info@gmail.com sau încarcă pe instagram cu #orasulmeu astfel ca să putem forma un top cu cele mai frumoase lucrări din street-Art.

Mult succes!

 

Sursa foto: facebook/ Izzy Izvne

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.