Ne place să întipărim amintirile în imagini. Fie că facem fotografii cu telefonul mobil sau cu un aparat de fotografiat profesionist, îi rugăm pe prieteni să ne facă poze, fie cerem ajutorul unui fotograf cu experienţă, întotdeauna căutăm un loc potrivit în care să realizăm imagini de vis. Echipa orasulmeu.md vă prezintă un top al locurilor  din Chişinău potrivite pentru o şedinţă foto.

Foto: Igor Sîrbu
Foto: Igor Sîrbu

Parcurile din Chişinău reprezintă locul îndrăgit al orăşenilor care îşi doresc să realizeze o şedinţă foto. Nimic nu poate fi mai frumos decât mama natură. Primăvara, când înfloresc copacii, prin iarba verde a verii, între frunzele ruginii ale toamnei şi într-un peisaj rupt din poveste iarna, chişinăuenilor le place să facă poze prin parcuri.

Foto: blog.marry.md
Foto: blog.marry.md

Gara feroviară reprezintă un loc mai „exotic” pentru realizarea şedinţelor foto. Cu toate acestea, la gara de trenuri  se pot face poze tematice, cu mare abundență energetică şi subtext. De menţionat, deseori mirii realizează aici şedinţe foto.

Acoperişurile clădirilor înalte şi/sau părăsite sunt un loc potrivit pentru realizarea unei şedinţe foto. Acestea reprezintă locuri îndrăgite de fotografi, ei încercând să surprindă apusul sau răsăritul de pe vărfurile clădirilor.

Foto: blog.marry.md
Foto: blog.marry.md

Muzeul satului înfățișează un loc inedit unde puteţi face poze tematice în atmosfera satului vechi basarabean. Cu siguranţă, fotografiile realizate aici vor impresiona prin colorit naţional şi individualitate.

Foto: Igor Sîrbu
Foto: Igor Sîrbu

Scuarul Catedralei  este preferat de fotografi datorită coloanelor tipice care susţin construcţia şi îi conferă un aspect antic. Pozele alb-negru făcute aici sunt unele dintre cele mai reuşite

Foto: blog.marry.md
Foto: blog.marry.md

Hotelurile şi restaurantele sunt locații în care obişnuim să serbăm evenimente importante, iar pentru că acestea nu se petrec fără şedinţe foto, fiecare chişinăuian are măcar o poză realizată într-o sală festivă a unui restaurant.

Foto: blog.marry.md
Foto: blog.marry.md

Clubul de hipism este potrivit pentru o şedinţă foto inedită. Pe lângă faptul că veţi realiza mai multe fotografii interesante, veţi primi o doză de energie şi impresii noi.

Foto: Egor 'Etamplet' /easyevent.md
Foto: Egor ‘Etalpmet’ /easyevent.md

Strada pietonală Eugen Doga, deşi un subiect a mai multor discuţii controversate, reprezintă un loc îndrăgit de iubitorii de a face poze. Seara, când se aprind felinarile, strada este învăluită de o atmosferă romantică, iar perechile care se plimbă îmbrăţişate nu pierd ocazia de a face câteva fotografii.

Turnul de Apă  este un edificiu arhitectural deosebit al Chişinăului. De la înălţimea de 22 de metri se deschide o panoramă fantastică a oraşului, iar scara metalică rotundă conferă aspectul antichităţii. Cei care nu au vizitat locul pot să creadă că pozele de aici au fost realizate într-un castel antic.

ciocana

Dealul de la Ciocana este unul dintre locurile îndrăgite ale îndrăgostiţilor. De aici se deschide un peisaj spectaculos al oraşului, iar momentele în care aţi contemplat amurgul pot fi întipărite în fotografii.

Opinia fotografilor: Întrebaţi care sunt locurile potrivite pentru şedinţe foto, mai mulţi fotografi au spus că le place să lucreze în parcuri. Valea Morilor şi Valea Trandafirilor sunt în topul preferinţelor lor. Cu toare acestea, unii dintre ei au menţionat că preferă să facă şedinţe foto într-un cadru natural, departe de aglomeraţia urbană.

Vouă unde vă place să vă fotografiaţi?

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.