Ce au în comun o seară în familie, o petrecere în pijamale sau o odihnă la mare? Toate trezesc întrebarea : ce privim? Noi îţi oferim TOP 20 de filme pentru orice ocazie, orice dispoziţie şi orice companie!
20. The King’s Speech (Discursul Regelui) /2010/

15326502_1237946252942690_7684548552477358009_n

Colin Firth interpretează rolul Regelui George al VI-lea care, pentru a scăpa de bâlbâiala lui, îl angajează pe Lionel Logue (Geoffrey Rush), un specialist australian în logopedie. Cei doi bărbați devin buni prieteni pe măsură ce lucrează împreună, și, după ce fratele său Edward al VIII-lea abdică, noul rege se bazează pe Logue pentru a-l ajuta să facă o emisiune la radio în ziua în care Marea Britanie începe războiul cu Germania nazistă la începutul celui de-al doilea război mondial.

19.  The Curious Case Of Benjamin Button (Strania Poveste a lui Benjamin Button) /2008/

19

Strania poveste a lui Benjamin Button (titlu original în engleză: The Curious Case of Benjamin Button) este un film dramatic american din 2008, regizat de David Fincher. Povestea filmului scrisă de Eric Roth și Robin Swicord este plasată în timp în anul 1922, fiind bazată pe o scurtă poveste cu același nume de F. Scott Fitzgerald. Filmul îi are ca protagoniști pe Brad Pitt în rolul unui bărbat care întinerește și Cate Blanchett ca o fată ”îndrăgostită” din interes.

18. Shutter Island /2010/

18

Este anul 1954 și șeriful Teddy Daniels este mandatat pentru a investiga dispariția unui pacient din spitalul de pe insula Shutter de lângă Boston. El a făcut presiuni să primească această misiune pe insulă din motive personale, dar apoi se întreabă dacă el nu cumva a fost adus acolo ca parte a unui complot al medicilor din spital al căror tratament radical variază de la lipsa de etică la metode ilegale de-a dreptul sinistre. Competența de investigare a lui Teddy în curând îi va oferi o pistă promițătoare, dar spitalul refuză accesul la înregistrările sale. După ce un uragan întrerupe toate comunicațiile cu continentul, mai mulți criminali periculoși „evadează” în confuzia creată și încurcat de mulțimea de indicii improbabile, Teddy începe să se îndoiască de tot – de memoria lui, de partenerul său, chiar și de propria sa sănătate mentală.

17. Mr. Nobody (Domnul Nimeni) /2009/

17

Personajul principal, care se numește singur Nemo Nobody [Nemo Nimeni], este un bărbat de 118 ani, ultimul om muritor de pe pământ. Zilele care au rămas până la moartea sa devin obiectul unui reality-show și sunt difuzate către populația nemuritoare a lumii. Nemo însuși spune că el nu-și mai aduce aminte nimic despre trecutul lui și un psihiatru încearcă să-i readucă amintirile prin hipnoză, iar alte amintiri le dezvăluie unui jurnalist. Tot filmul este format din fragmente aleatorii de amintiri ale domnului Nimeni, care creează povești contradictorii despre viața sa. Nu este clar care dintre amintiri sunt reale și care sunt doar evoluții posibile ale vieții lui Nemo, care nu s-au întâmplat.

16. The Breakfast Club /1985/

16

Într-o zi de sâmbătă, la ora 7:00, 5 elevi vin la şcoală, fiind pedepsiţi. Deşi nu sunt necunoscuţi, fiecare vine dintr-o societate diferită. Necesitatea de a petrece toată ziua în aceeaşi încăpere îi uneşte pe eroi şi trezeşte subiecte de discuţie interesante.

15. Manchester by the Sea /2016/

15

Filmul relatează istoria unui bărbat care îţi îngrijeşte nepotul după ce fratele său (tatăl băiatului) a decedat.

14. The Imitation Game /2014/

14

Thrillerul istoric este plasat în anul 1939. În timpul celul de-al doilea război mondial, matematicianul Alan Turing este angajat pentru a decripta codurile germane.  Împreună cu echipa sa, el încearcă să descopere legitatea codurilor, care se schimbă zilnic. Filmul este bazat pe o istorie reală.

13. Interstellar (Interstellar : Călătorind prin Univers) /2014/

13

Interstellar este un film științifico-fantastic regizat de Christopher Nolan, lansat în noiembrie 2014. În rolurile principale sunt Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Bill Irwin, Ellen Burstyn și Michael Caine. Filmul prezintă povestea unei echipe de exploratori spațiali care călătoresc printr-o gaură de vierme.

12. The Hateful Eight (Cei 8 odioşi) /2015/

12

Cei 8 odioși este un film american western de mister din 2015 scris și regizat de Quentin Tarantino. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Samuel L. Jackson și Kurt Russell. Filmul este structurat pe șase capitole.
La câțiva ani după Războiul Civil American, într-un peisaj de iarnă din Wyoming, vânătorul de recompense John Ruth și prizoniera sa, Daisy Domergue, călătoresc cu diligența spre orășelul Red Rock, unde Ruth o va duce în fața justiției pe Daisy pentru a fi spânzurată pentru crimă. De-a lungul drumului, celor doi li se alătură mai mulţi drumeţi…

11. The Butterfly Effect (Zbor de fluture) /2004/

11

Zbor de Fluture este un film american științifico-fantastic psihologic thriller scris și regizat de Eric Bress și J. Mackye Gruber, cu Ashton Kutcher și Amy Smart în rolurile principale. Titlul original se referă la un metaforic efect fluture, un principiu popular în teoria haosului care prevede că în orice sistem dinamic, diferențe inițiale mici pot duce, în timp, la consecințe mari neprevăzute.

10. Inception (Începutul) /2010/

10

Începutul este un film thriller-acțiune științifico-fantastic american, apărut în 2010 și care a fost scris, produs și regizat de Christopher Nolan. Din distribuție fac parte Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Cillian Murphy, Tom Berenger și Michael Caine. DiCaprio joacă rolul lui Dom Cobb, un spion care extrage informații din subconștientul victimelor sale în timp ce acestea visează. Neavând posibilitatea de a-și vizita copii, lui Cobb i se oferă șansa de a-și recăpăta vechea viață în schimbul unei ultime misiuni: realizarea unei inserții (inception), plantarea unei idei în mintea competitorului clientului său.

9. Forrest Gump /1994/

9

Forrest Gump este un film american, din 1994, despre viața din anii 1950, până în anii 1980 din această țară. Filmul a fost regizat de Robert Zemeckis și distins cu 6 premii Oscar.
Povestea începe cu o pană căzând la piciorul lui Forrest. Forrest o ia și o pune în geanta sa. Așezat pe o bancă așteptând autobuzul, Forrest, pe parcursul filmului, își povestește viața care este aidoma penei luate de vânt.

8. Gone Girl (Fata Dispărută) /2014/

8

Fata dispărută este un film thriller american din 2014, regizat de David Fincher și adaptat de Gillian Flynn în baza romanului său omonim din 2012. În rolurile principale sunt Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry și Carrie Coon.
Povestea filmului este despre o femeie care dispare către ce-a dea 5-a aniversare a căsătoriei și toate suspiciunile duc către soțul său.

7. Inglourious Basterds (Ticăloşi fără glorie) /2009/

7

Ticăloși fără glorie este un film americano-german din 2009 scris și regizat de Quentin Tarantino. Este produs de Lawrence Bender. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Brad Pitt, Diane Kruger, Christoph Waltz și Mélanie Laurent.
Filmul prezintă două planuri fictive de asasinare a unui important politician nazist.

6. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Strălucirea eternă a minţii neprihănite) /2004/

6

Strălucirea eternă a minții neprihănite (titlu original: Eternal Sunshine of the Spotless Mind) este un film american SF de dragoste comedie-dramatică din 2004 regizat de Michel Gondry. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Jim Carrey, Kate Winslet, Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood și Tom Wilkinson.
Scenariul este scris de Charlie Kaufman după o poveste de Kaufman, Michel Gondry și Pierre Bismuth și prezintă un cuplu înstrăinat în care fiecare partener și-a șters memoria. Filmul folosește elemente SF, thriller-psihologice și de ficțiune non-liniară. Este distribuit de Focus Features.

5. Fight Club /1999/

5

Fight Club este un film american din 1999, ecranizare a romanului omonim de Chuck Palahniuk, este un film regizat de David Fincher a fost votat printre primele 10 filme ale anilor 90 și a primit numeroase nominalizări coloana sonoră . În rolurile principale apar actori celebri precum Edward Norton, Brad Pitt și Helena Carter care a și primit premiul de cea mai bună actriță britanică.

Fight club este o comedie neagră și satirizatoare, a fost unul dintre cele mai controversate și discutate filme din 99 și a fost recunoscut pentru stilul său inovator, dar a și inspirat pe unii să creeze cluburi de luptă sau să vandalizeze. Succesul filmului a fost unul întârziat, a avut încasări cel mult modeste, iar producătorii care au fost ezitanți când au mai văzut și săpunul roz care este emblema filmului au crezut că este o glumă proastă. Aceștia s-au bazat pe celebritatea celor 2 actori Pitt si Norton pentru a promova filmul și au difuzat trailerul pe canale de luptă, contrar dorințelor regizorului care considera că distorsionează semnificația filmului.

4. Before Surnise (Înainte de răsărit) /1995/

4

Before Sunrise este primul film din trilogia Before. Filmul prezintă doi tineri, care se întâlnesc în tren, fiecare însă având destinaţia sa. Ei decid să viziteze Viena, dar timpul lor este limitat, deoarece unul din ei trebuie să ia trenul de dimineaţă.

3. Pulp Fiction /1994/

3

Pulp Fiction este un film american regizat de Quentin Tarantino, care a scris și scenariul împreună cu Roger Avary. Filmul este cunoscut pentru dialogul său spumos, eclectic, combinația ironică de umor și violență dar și pentru firul narativ nonlinear. Filmul a fost nominalizat la șapte premii Oscar, printre care pentru cel mai bun film; Tarantino și Avary au câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu original.

Regizat într-o manieră stilizată, Pulp Fiction prezintă intersectarea mai multor povești din care nu lipsesc mafioți, criminali mărunți și o valiză misterioasă. O durată considerabilă din film este dedicată conversațiilor și monologurilor care arată umorul dar și perspectivele asupra vieții ale personajelor. Subiectul filmului, ca și alte filme ale lui Tarantino, nu este prezentat în ordine cronologică.
Considerat de unii critici ca fiind o comedie neagră, filmul este adesea etichetat ca un „neo-noir”. Extrem de influent și în alte mijloace media, Pulp Fiction este văzut ca o principala sursă de inspirație pentru filme care i-au urmat și care au adoptat diverse elemente din stilul său.

2. I Origins  /2014/

2

Filmul este istoria unui tânăr savant, care studiază evoluţia ochiului uman. La o petrecere de Halloween, el o cunoaşte pe Sofi, care devine dragostea şi misterul vieţii lui.

1. Léon: The Professional (Léon) /1994/

1

Léon este un film thriller francez din 1994, regizat și scenarizat de Luc Besson, cu Jean Reno și Natalie Portman în rolurile principale.
Filmul este istoria unui hitman şi a unei fetiţe, care datorită evenimentelor tragice din viaţa acesteia devin prieteni şi parteneri de „serviciu”.

 

Pregăteşte-ţi ceaiul, trage draperiile şi delectează-te cu cele mai bune filme!

 

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.