Există mai multe legende conform cărora oraşul Chişinău este situat într-o zonă paranormală. Unii susţin că au văzut fantome, alţii consideră că în mai multe locuri din Chişinău există portaluri între lumea noastră şi cea paralelă. Nu putem nici să negăm, nici să confirmăm aceste lucruri. Cert este faptul că mai multe clădiri ale actualului oraş au fost construite pe locul cimitirelor vechi. Echipa orasulmeu.md vă prezintă top 6 locuri paranormale din Capitală. 

big (2)

Circul din Chişinău, cândva însufleţit de râsete şi aplauze, astăzi rămâne a fi numai o poveste frumoasă a trecutului. Chiar dacă recent artiştii şi-au reluat activitatea pe arena mică, starea clădirii lasă de dorit. Lucrătorii povestesc că noaptea aud voci, zgomote şi paşi. Ei încearcă să explice acest lucru prin faptul că edificiul a fost construit pe locul vechiului cimitir al bisericii Sf. Constantin şi Elena. Cândva acesta era cel mai mare cimitir din oraş. Astfel, mulţi afirmă că locul pe care este amplasată clădirea şi teritoriul adiacent sunt blestemate şi bântuite de fantome. Alţii mai consideră că anume din această cauză circul este închis de ani buni pentru reparaţie, iar construcţia planificată a unui stadion pe teritoriul alăturat nu poate demara.

5453355309ba3

Moara Roşie este una dintre cele mai misterioase clădiri din oraş. Edificiul a aparţinut mai multor persoane, ultimul fiind Abram Levenzon. Una dintre legende spune că în unul dintre pereţi a fost zidită o femeie, iar curajoşii care au vizitat locul afirmă că acel perete nu se proiectează pe fotografii. O altă poveste spune că proprietarul şi-ar fi ucis familia, iar apoi ar fi incendiat clădirea. Se consideră că în urma acestor evenimente edificiul a fost numit Moara Roşie, culoarea roşie semnificând sângele vărsat. De menţionat, documentele de arhivă confirmă că în 1901 aici a avut loc un incendiu.

big (3)

Trecerile subterane din Chişinău par a fi înspăimântătoare. Unele sunt pline de lume, iar în altele domină o linişte înfricoşătoare, combinată cu întuneric. La prima vedere s-ar părea că cea mai cumplită trecere subterană este cea de lângă Academia de Ştiinţe. Legendele spun altceva. Se povesteşte că pe timpul unei inundaţii grave, în trecerea subterană de pe strada Ismail s-ar fi înnecat o fetiţă. De atunci, pe timp de noapte, în subterană se aude râs de copil, iar spre dimineaţă apar urme umede pe jos.

big

O casă de pe strada Calea Orheiului ar fi bântuită. Se spune că în anii ’90 aici a avut loc un omor grav, iar cadavrul unei femei a fost găsit decapitat în iazul din apropiere. Curioşii care au vizitat locul spun că au văzut fantoma acelei doamne. Întâmplător sau nu, pe uşa clădirii scrie „Nu intraţi, veţi muri după noi”.

54533550d616a

Clădirea fostului gimnaziu de fete Iulia von Gheiking este bântuită. Legenda spune că la începutul sec.XX mai mulţi lucrători s-ar fi spânzurat aici, iar clădirea a fost cuprinsă de flăcări. Atunci ar fi murit mai mulţi oameni, printre care şi proprietara, baroneasa Iulia von Gheiking. Se povesteşte că din ruinele clădirii se aud paşi, zgomote şi strigăte, iar dacă te reţii după miezul nopţii, poţi da ochii cu fantoma baronesei. Prin prezenţa fantomelor este explicată şi starea actuală a clădirii.

big (1)

Porţile oraşului reprezintă un loc de atracţie turistică, dar şi unul cuprins de mister. Statistica arată că anual aici au loc cele mai multe tentative de suicid. Se consideră că acestea se întâmplă din cauza vechiului cimitir pe locul căruia au fost construite clădirile.

Notă: Nu vă recomandăm să vizitaţi unele dintre aceste locuri paranormale singuri. Chiar dacă nu o să daţi ochii cu o fantomă, puteţi fi speriaţi de alţi curioşi.

surse info si foto: kp.md, allfun.md

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.