Începând cu ziua de 5 Iulie 2016, la insistența echipei #orasulmeu în Chișinău a început circulația transportul nocturn pe rutele de troleibuz 10 și 24 până la ora 02:00.

Această inițiativă a fost lansată ca proiect-pilot până pe data de 30 octombrie și acum nimeni nu știe până când va circula.  Pentru ca acest proiect să devină unul definitivat la 100%, consiliul municipal Chișinău trebuie să voteze această inițiativă într-o ședință. Până acum, un set de fracțiuni din CMC au anunțat susținerea în cazul votului printre care: fracțiunea PLDM, fracțiunea PN, fracțiunea PRSM, fracțiunea PN și altele.

După cum CMC nu s-a întrunit în ultima lună, consilierul municipal Ion Ceban, a anunțat că va propune data de 24 Noiembrie pentru următoarea ședință în care un subiect prioritar va fi și votarea proiectului pentru introducerea transportului nocturn.

declaratie-ion-ceban

Menționăm că reprezentanții echipei #orasulmeu au sesizat în câteva rânduri despre neregulile prin care Regia Transport Electric Chișinău sabotează intenționat activitatea transportului nocturn.  Printre neregulile semnalizate au fost: nerespectarea graficului de circulație, redirecționarea haotică a rutelor de troleibuz, troleibuze care nu staționează și altele.

Șeful RTEC, Gheorghe Morgoci a prezentat un raport a activității proiectului-pilot pe care membrii #orasulmeu îl consideră deplasat și eronat. Activiștii vor prezenta un raport alternativ și propuneri pentru revitalizarea acestui serviciu prin care el ar deveni competitiv cu transportul privat și confortabil pentru chișinăuieni.

În timpul ce urmează, echipa #orasulmeu a declarat că vor continua lupta pentru acest serviciu și vor insista asupra lui în ședința CMC.

Comentarii

comentează

Written by Adrian Pleșca

Motivul din care am fondat proiectul Orașul Meu și orasulmeu.md e că îmi doresc un oraș de care m-aș mândri când le-aș povesti despre el prietenilor de peste hotare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.