Un labirint anticorupţie va fi instalat, în premieră, la Chişinău şi Cahul de către Centrul Naţional Anticorupţie, în parteneriat cu Asociaţia ProDemocraţia din România.

Autorii iniţiativei speră că, în urma acestei acţiuni, cetăţenii se vor implica în denunţarea actelor de corupţie.

Labirintul va fi montat astăzi în Scuarul Catedralei. Cei care se vor afla în centrul capitalei, vor putea afla ce trebuie să facă atunci când le sunt pretinse ilegal sume de bani sau alte tentative se corupție. Autorii proiectului spun că aceste acțiuni sunt destinate, în mare majoritate,tinerilor.

„Ne axăm pe tineret. Tineret care nu a reușit să guste din profitele acestui flagel, care se numește corupția. Sunt niște practici foarte bune și în regiune, și în lume, care se axează pe aceste măsuri preventive”, a spus șeful Direcției Generale de Prevenire a Corupției, Vitalie Verebceanu.

Reprezentații instituţiilor de drept din România spun că în scuarul Catedralei va fi organizat și un sondaj în care populația să-și exprime părerea despre cea mai coruptă instituție din țară. Ei speră că după acest proiect-pilot să urmeze și altele, care să fie implementate în țara noastră.

Pe data de 31 august, labirintul va fi instalat și în orașul Cahul.

Sursă : www.publika.md

Comentarii

comentează

Written by Olea Zlatovcena

Olea Zlatovcena

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.