Orașele sunt pline de energie, de lumină, de ochi, și de aceea ele niciodată nu dorm. Chișinăul nostru poate nu este iluminat pe deplin, dar, totuși, avem destulă energie și destui ochi.

Pe glob există peste 350 de state și este, probabil, imposibil de calculat numărul orașelor. TOP-ul recent realizat a demonstrat care sunt cele mai ieftine și cele mai scumpe orașe ale lumii pentru trai sau turism.

Unul dintre cele mai costisitoare orașe le lumii este Singapore. De ce?  Acolo atât traiul și întreținerea unei locuințe costă prea mult pentru niște simpli turiști.

free_singapore_tour_900

Alt oraș destul de scump este Hong Kong, dar e și destul de frumos.ko

De asemenea, un oraș ce bate la buzunar este Zurich (Elveția), dar se merită vizitat.

s

Alte orașe prețioase și minunate, cu o cultură specifică sunt câteva din Asia de Est, precum Tokyo, Osaka și Seul.

Seul :ss

Pe lângă acestea, ca orașe scumpe se manifestă Parisul, Copenhaga și Geneva.

Copenhaga :co

TOP cel mai ieftin oraș este Almaty (Kazahstan), pentru că hrana, îmbrăcămintea și prețul unei locuințe este favorabil locuitorilor și turiștilor.

k

Alte orașe ieftine sunt și avantajoase sunt :  Bangalore, Mumbai și New Delhi. 

New Delhi :

nd

În top 10 cele mai ieftine orașe din lume, după Almaty,  București și Kiev, St. Petersburg-ul tot oferă cele mai mici prețuri.

St. Petersburg :
sk

Până la urmă orice oraș este extraordinar, fie el scump ori ieftin, are ceva unical care merită a fi văzut. Dacă aveți o dorință arzătoare de a cutreiera lumea în lung și-n lat, atunci nu ezitați să încercați și orașele de mai sus.

Autor : Popov Aneta

Materiale : google.com

 

 

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.