Orașul Meu vine cu un apel de ajutor din partea ta! Am decis că vrem să facem cartiere frumoase și plăcute în Chișinău, însă nu avem la dispoziție resurse financiare. Din acest motiv, am lasat un fundraising online: „Chișinăul mai bun prin donația ta!”// Alt+Chișinău.

Despre ce este vorba? Proiectul „Alt+Chisinau” este inițiativa noastră prin care vom schimba aspectul unor curți de bloc din Chișinău, transformându-le din simple cartiere în adevărate muzee de artă urbană, care vor avea spații de promenadă amenajate creativ și unde se vor forma comunități. Cum o facem? Luăm o curte de bloc sau un set de cartiere nevalorificate, le replanificăm și creăm o strategie alternativă de dezvoltare care nu constă din reparații capitale sau contrucții adiționale, respectiv nu necesită investiții majore. În schimb, vom crea mural-uri imense, vom picta scaune, garduri și alte elemente ale infrastructurii într-un mod deosebit, vom adăuga plante și flori și vom plasa mobilier urban din peleți de lemn, etc.

Cartierele incluse în proiect sunt cartierele de pe str. Maria Drăgan, str. Așhabad, str. Uzinelor, str. Petru Rareș, str. Unirii Principatelor, str. Studenților, com. Băcioi, or. Durlești. Prima stradă ce va beneficia de proiectul Alt+Chișinău urmează să fie str. Maria Drăgan din sectorul Ciocana. Cartierul va fi selectat dintre blocurile de pe str. Maria Drăgan cu numărul: 4,6, 20, 32-36, 38 odată ce va fi colectată suma de 700 de euro necesară pentru inițierea proiectului. Cartierul va fi selectat în urma discuției cu Pretura Ciocana și locatarii acelei zone.

Scopul proiectului este de a îmbunătăţi viziunea chişinăuienilor asupra oraşului, de a evidenția locurile şi lucrurile frumoase, de a promova la nivel naţional şi internaţional capitala ca destinaţie turistică şi de a reabilita orașul prin intermediul creativității tinerilor, motivați să fie schimbarea pe care o vor în Chișinău!

Logo-AltChișinău

Din banii colectați vom confecționa 20 de scaune din peleți de lemn, salubriza 10 zone urbane, confecționa 10 instalații de mobilier urban, face cel puțin 10 picturi murale. Transpartența cheltuielilor va fi asigurată prin raportarea lunară pe orasulmeu.md a cheltuielilor făcute.

Puteți contribui financiar la dezvoltarea proiectului aici >> guvern24.md/projects/chisinaul-mai-bun-prin-donatia-ta-altchisinau/

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.