Cu ocazia Zilei Mondiale a Faptelor Bune, sărbătorită la data de 10 aprilie, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a inițiat o acțiune de salubrizare a instituție, dar gunoiul nu a fost singurul lucru descoperit pe teritoriul muzeului.

Inițiatoarea acțiunii de salubrizare este o tânără care a înaintat propunerea conducerii muzeului. Împreună cu o echipă de voluntari din Moldova, SUA și Germania, aceștia au adunat din curtea muzeului aproximativ 40 de tone de gunoaie. 

„Directorul muzeului, domnul Mihai Ursu, s-a plâns că acesta nu are resurse financiare și posibilitatea să facă curățenie pe teritoriul muzeului. Totuți, cred că în decursul atâtor ani, cât timp stă aici gunoiul, pentru un complex de muzee este o rușine„, a relatat inițiatoarea acțiunii, Alisa Bauchina.

Centrul Cultural Evreiesc a contribuit cu 10 mii de lei la eliminarea deşeurilor: „Când am aflat în ce condiții este păstrat acum, am fost șocat că, da, noi vedem în fiecare zi o înfățișare frumoasă a clădirii principale, dar ce se petrece în depozit, ce se petrece în zona ascunsă de omul obișnuit e chiar teribil”, a declarat reprezentantul Centrului Cultural Evreiesc, Nichita Belâi.

În timp ce făceau curățenie, voluntarii au găsit fragmente dintr-un schelet de dinoteriu, mamifer fosil uriaș mai mare decât elefantul, care a trăit acum câteva zeci de milioane de ani, precum și bucăți de lemn ale celor 2 biserici din curtea muzeului care urmau să fie restaurate.

Voluntarii susțin că peisajul din curtea Muzeului Național de Etnografie și Istoria Naturală este unul dezolant, iar eliminarea deșeurilor și a gunoaielor a fost o acțiune dedicată totalmente Zilei Mondiale a Faptelor Bune.

Sursă : moldovenii.md

Comentarii

comentează

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.