Unele predicții indică faptul că pînă în 2030, mai mult din jumătatea populației de pe glob va trăi în orașe, iar pînă în 2050, 7 din 10 oameni vor locui într-o zonă urbană.

4669eba14b06eb6b5708266b3262efbc

Viața noastră depinde de caracteristicile orașului în care locuim, însă avem oportunitatea de a ne exprima viziunile doar în ziua alegerilor. În 5 ani acest lucru s-ar putea schimba, dacă autoritățile locale ar dori să interacționeze cu societatea civilă. Aplicațiile mobile și alte inovații din domeniul IT ar permite ca orașul să asculte, interacționeze și să răspundă cerințelor cetățenilor mai bine și într-un timp scurt. Astfel, s-ar crea orașe care răspund instantaneu nevoilor oamenilor, prezic problemele înainte ca acestea să apară și prestează servicii adaptate pentru a face viața orășenilor mai bună. Un alt factor cheie sunt și city leaders, care ar fi legătura între autorități și simplul cetățean.

Sergio Borger de la IBM Research, a realizat un video The City Will Help You Live In It care prezintă cum ar opera un oraș pentru oameni:

Orașele pot deveni mai flexibile dacă oamenilor li s-ar permite să furnizeze infomațiile ce-i deranjează, iar cei de la conducere să aibă grijă de soluționarea loc. Schimbul de date și feedbackul ar amplifica implicarea populației în gestionarea orașului, iar acest lucru ar aduce doar beneficii acestuia.

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.