În perioada 29-30 septembrie va avea loc cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional „CIVIC FEST: Moldova pentru cetățeni”. Acest eveniment are drept scop promovarea celor mai de succes proiecte implementate de organizațiile societății civile, care au obținut recunoaștere internațională și pot servi drept exemplu de bune practici, demne de urmat în diferite domenii: antreprenoriat social și integrare socială, dezvoltare comunitară prin inițiative civice, transformări socio-culturale și responsabilitate socială.

Fotografia postată de Civic Fest Moldova.

 Obiective :

  •   Promovarea şi încurajarea excelenţei civice;
  • Crearea unei platforme civice şi a unui mediu de conexiune pentru toți actorii societăţii civile;
  •  Încurajarea si stimularea parteneriatelor şi colaborărilor fructuoase între ONG-uri și reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale și locale, instituţii internaţionale, companii private și cetățenii de rând;
  • Creşterea activismului civic şi angajamentului prin promovarea proiectelor de succes și celor mai bune practici internaționale;
  • Promovarea unei culturi de prezentare şi partajare a excelenţei civice.

Sunt invitați să participe reprezentanți ai societății civile, instituțiilor administrației publice centrale și locale, sectorului de afaceri, comunității internaționale și diplomatice, parteneri de dezvoltare, experți independenți și mass-media.

Fotografia postată de Civic Fest Moldova.

CIVIC FEST 2017 se va desfășura în perioada 29-30 septembrie și va conține următoarele zile tematice:

#PARTICIPARE CIVICĂ

  • 29 septembrie 2017, 09.00-18.00, Centrul Summit Events, Chișinău, strada Tighina 49/3.

Cetățeni activi, comunități prospere – îmi pasă, mă implic, acționez / Încurajarea și atragerea tuturor actorilor societății civile și cetățenilor de rând să susțină dezvoltarea comunităților prin generarea de noi idei, inițiative și proiecte de succes, promovarea unei poziții civice active, bazate pe responsabilitate, angajament și implicarea efectivă a cetățenilor în realizarea schimbărilor sociale.

Pe 29 septembrie va avea loc deschiderea oficială CIVIC FEST 2017, se vor desfășura panelurile de prezentare a proiectelor, training-uri și sesiuni de networking, care vor cuprinde mai multe tematici: dezvoltare comunitară și integrare socială, participarea femeilor și tinerilor în procesele decizionale, protecția mediului și securitatea alimentară, promovarea unui proces electoral transparent și democrat.

#EXCELENȚĂ CIVICĂ

  • 30 septembrie 2017, 10.00-19.00, Centrul Shopping Malldova

Modele civice inspiraționale demne de urmat – înspirăm, împărtășim, dezvoltăm / Susținerea și promovarea ONG-urilor de succes, proiectelor inovatoare și bunelor practici care pot servi drept sursă de inspirație și motivare pentru alți membri ai comunității în dezvoltarea inițiativelor participative și multiplicarea excelenței civice.

Pe 30 septembrie se va organiza Târg-ul ONG-urilor, care va aduce la cunoștința vizitatorilor proiectele care s-au bucurat de succes la nivel local și național, precum și experiența antreprenorilor sociali. Se vor desfășura sesiuni de networking, practici și inițiative civice, expoziții și prestații artistice, jocuri și concursuri.

21457682_1755160657845483_1946698405006860420_o

Sursa: civicfest.md

Autor: Sanda Capcelea

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.