Ziua Drapelului național al Republicii Moldova a fost  celebrată  şi la Universitatea de Stat. În paşi de dans şi muzică naţională, studenţii au marcat  cei 25 de ani de la desemnarea  oficială a drapelului de stat printr-un flashmob tricolor.

Energici, tricolori şi plini de viaţă, participanţii au dat dovadă de patriotism şi mîndrie pentru cultura şi valorile naţionale. Aceştia au ales un stil de dans potrivit tematicii şi piese naţionale, printre care şi ale legendarilor interpreți, Ion și Doina Aldea –Teodorovici, cei care  au luptat  pentru  acelaşi ideal naţional.

„Astăzi am încercat să răspîndim noţiunea de patriotism în rîndul tinerilor, să arătăm că ţara noastră se mîndreşte cu cele 3 culori în care îmi este colorat atît drapelul cît şi inima” , comunică Daniel-Darius Sadovei, participant al flashmob-ului.

” Ziua tricolorului este reamintirea faptului că Republica Moldova este liberă, integră şi independentă.Nu putea fi trecut cu vederea acest eveniment. Astfel, am hotărît să organizăm ceva unic şi frumos pentru această zi istorică „, Elena Baciu, una din organizatoarele activităţii.

Fiind onoraţi de cele organizate, tinerii studenţi prezenţi la eveniment susţin că asemenea activităţi culturale sunt binevenite în cadrul universităţii: „Tricolorul este mândria noastră națională, cinstindu-l pe el ne cinstim istoria și strămoșii. Astfel de evenimente merită a fi încurajate „, comunică Dinu Plîngău, prezent la eveniment.

Evenimentul a fost organizat şi desfăşurat de către Consiliul Studenţilor din Mass-Media.

Reamintim că tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat la 27 aprilie 1990 de către deputații primului Legislativ.

 

DSC_2513DSC_2517 DSC_2534 DSC_2538 DSC_2565 DSC_2502 DSC_2503 DSC_2507 DSC_2509 DSC_2572 DSC_2583 DSC_2587

 

Autor : Alina Plângău

Comentarii

comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.